Allt om Ny Modell av VolksWagen VW : ID. ROOMZZ

Volkswagen presenterar nästa elektriska SUV i sin futuristiska ID-serie i Shanghai

Stjärnor i reconsioner

ID Roomzz har ett 82 kWh batteripaket och möjlighet att köpa extra Zs i namnet (bara skojar om den sista delen)

Volkswagen presenterade ett nytt elbilkoncept vid Shanghai Auto Show i veckan. Den quixotiskt namngivna ID Roomzz är en all-elektrisk SUV med autonoma nivå 4 som är avsedd för den kinesiska marknaden år 2021, meddelade den tyska automakern.

ID Roomzz kommer att levereras med ett 82 kWh batteri, vilket ger en räckvidd på upp till 450 km (279 miles) enligt Europeiska unionens WLTP-standard , eller 475 km (295 miles) per den nya europeiska körcykeln samt Kinas sortiment . Konceptbilen kan laddas till 80 procent av sin kapacitet på 30 minuter via ett snabbt laddningssystem med 150 kW, säger automaker.

“Denna SUV är en monolit som verkar smidigt bearbetas från ett solidt block,” säger Klaus Bischoff, chefdesigner på Volkswagen-märket, i ett uttalande. “Batteridriven ID. ROOMZZ rör sig enkelt – tyst och utan utsläpp. “

Roomzz är avsett att visa upp mångsidigheten i dess MEB, eller “Modulare E-Antriebs-Baukasten”, som är tysk för “modulär elektrisk drivmatris.” Företaget satsar stort på sin MEB-plattform, som kommer att fungera som grund för de 10 miljoner elbilar som den vill sälja.

Roomzz kommer att ansluta sig till VWs växande ID-sortiment, en ny generation av anslutna, autonoma elektriska fordon. Övriga medlemmar inkluderar Vizzion , ett 400-milsintervall, 75 kWh motor sedan; Crozz , en självkörande crossover SUV; den Buzz och Buzz Cargo , ett par av Microbus begrepp; och Buggy , en modern omtolkning av den klassiska amerikanska sanddynan.

Men som ett koncept är Roomzz egentligen bara en mall där VW kan projicera sina futuristiska mål. Till exempel kan de två främre stolarna svänga 25 grader för att möjliggöra en mer konversationell lounge-miljö när bilen är i autonomt läge. För att vara tydlig finns det inga autonome fordon till salu idag och AV-operatörer växer mer försiktigt med att förutse när självkörande bilar kommer att utnyttjas en hel del.

Friso Gentsch / Volkswagen
Friso Gentsch / Volkswagen

Volkswagen presenterar ID. ROOMZZZ på Auto Shanghai

Foto: Volkswagen

SHANGHAI – Volkswagen har det elektriska id. ROOMZZZ presenterad hos Auto Shanghai. Modellen har tre rader säten och SUV är fem meter lång. Bilen kommer att lanseras i Kina år 2021.

“Designen ser ut att vara sömlöst frästad från en helhet”, säger Klaus Bischoff, chefdesigner på Volkswagen. ROOMZZZ följer klart linjerna i ID-familjen med sin kroppsdesign, säger Volkswagen.

I kombination med ID. Pilotläge är ID. Roomzz Concept kan köra autonomt utan en aktiv förare. När föraren växlar till helautomatiskt läge kan platserna vridas individuellt 25 grader inåt för att skapa en kommunikativ lounge atmosfär ombord.

specifikationer

Batteriet på 82 kWh tillåter avstånd på upp till 450 km (WLTP) med en batteriladdning. Batterierna kan laddas upp till 80 procent på drygt en halvtimme med ett snabbt laddningssystem med en kapacitet på 150 kW (DC).

Med en systemkraft på 225 kW / 306 hk kan de två elmotorerna driva båda axlarna permanent. ID. ROOMZZZ accelererar till 100 km / h i 6,6 sekunder. Som med alla elbilar är det maximala vridmomentet tillgängligt från början.

Det förväntas att Volkswagen kommer att producera ID. Roomzz, ID. Crozz och Compact ID. lanseringen 2020. Alla modeller, som det nu ser ut, kommer att säljas över hela världen. ID. Vizzion sedan och ID. Buzz kommer förmodligen bara att rulla av bandet 2022.

Källa:www.volkswagen.nl https://www.theverge.com

Back to top button
%d bloggare gillar detta:

AdBlock upptäckt!

Hej, läsare i Sverige. Om du använder AdLanda ofta är detta meddelande till dig. Inaktivera AdBlock (reklamblockerare) på AdLanda.