Allt om Nya Apple i Watch 4 fryra

Den bästa Apple Smartwatch, nu ännu bättre

Stjärnor i reconsioner

Apple Watch Series 4 Review: Den bästa Smartwatch, nu ännu bättre

När klockan lanserades 2015 var det mer av ett dyrt iPhone tillbehör än en väsentlig enhet. Men då insåg Apple att klockans placering – bokstavligen på en persons kropp – gav den kapacitet som telefonen aldrig kunde ha. Den optiska hjärtfrekvenssensorn aktiverade höga hjärtfrekvensvarningar och gav personer information som de kunde använda för att söka medicinsk behandling. Klockans potential blev tydlig.

Apple fördubblas på det löftet med serien 4. Den senaste klockan markerar de vanliga uppgraderingsfacken: större skärm, tunnare fall, snabbare processor och mer avancerade sensorer. Men det är serien 4: s hälsoegenskaper som gör det närmare att uppfylla Apples vision av en verkligt oumbärlig enhet.

Det är fortfarande inte perfekt. Men det är oh så nära. Det är också oh så dyrt: Klockan börjar på $ 399 för GPS-modellen och $ 499 om du vill ha mobil anslutning. Är det värt det? Ja. Men du behöver fortfarande inte LTE .

Redaktörens anteckning, 16 januari: Sedan dess lanseringen i december har Serie 4: s EKG-app och atriella fibrillationsvarningar redan varnat användarna för hälsoproblem som de inte visste att de hade . Apple är också uppenbarligen i samtal för att göra Apple Watch tillgänglig för seniorer som kvalificerar sig för Medicare Advantage-planer, vilket kan minska onödiga sjukhusbesök.

Display: Större, ljusare, exponentiellt bättre

Det första du ser om serien 4 är sitt ansikte. Apple avlägsnade de tjocka inramningarna som omger klockans display och tog skärmen nästan till kanten.

Båda serierna 4 är något större än sina föregångare (mer om det senare), och deras skärmar är mer än 30 procent större. Det gör en stor skillnad. 40-tums modellens OLED-skärm är 394×324 jämfört med 38mm serie 3s 340×272-skärm och 44mm-modellen är 448×368 jämfört med 390×312-panelen i 42mm-serien 3. Det är rätt: Den mindre serien 4-skärmen är större än den största serien 3. Detta gör varje interaktion enklare.

Skärmens ljusstyrka har inte ändrats från Serie 3 till Serie 4 – båda versionerna kan slå 1000 nitar – men Apple redesignade gränssnittet för att dra nytta av allt utrymme på den nya bildskärmens extra stora skärm. Ikoner är större och mer detaljerade. Det är lättare att läsa anmälningar snabbt. Även i starkt solljus kunde jag se de fem springande mätvärdena som visas på skärmen under en 3-mils jog utan att skryta. Det verkar som om skärmen är ljusare, även om det inte är tekniskt.

Apple introducerade nya klockor med serien 4 för att dra nytta av den stora skärmen. Företaget filmade verklig ånga, eld, vatten och flytande metall på en höghastighets kamera för att skapa de nya ansikten, och resultaten är fantastiska. Dessa dynamiska ansikten finns också på serien 3, men de är innehållna i radie som omger ratten. På serien 4 är effekterna mer dramatiska: flammor unfurl för att slicka sidorna på bildskärmen på ett ansikte, och ångar överdriver din handled som dimma som rullar in över Golden Gate Bridge på en annan.

Men mitt mest använda nya klockans ansikte är Infograph Modular, som sätter sex delar av informationen bara en blick bort. Jag behöver omedelbar tillgång till väderinformation, träningsläge och musik, tillsammans med datum, tid och batteriprocent. Jag gillar också att hålla mina aktivitetsringar i mitt klockans ansikte, så jag kan snabbt se hur illa jag krossar de vänner jag delar med aktivitetsdata med. (Bara skojar. För det mesta.) Ett annat Infograph-ansikte fyller åtta komplikationer på klockans ansikte, men jag tycker att det är lite för mycket för mig. Jag föredrar att hålla det enkelt.

Storlek: Mindre är nu större

Jag satt i publiken på Apple Park när Apple COO Jeff Williams avslöja serien 4: s två storlekar, och jag bekänner att jag hörbart hörde när jag såg det minsta alternativet var nu 40mm. Visst, det är bara två millimeter större än 38mm, vilket har varit den mindre versionen i alla andra generationer Apple Watches. Men 2mm kan göra stor skillnad på en liten handled.

Jag försökte klockan på i hands-on-området efter meddelandet, vilket gjorde lite för att avskräcka mig. Den här klockan är för stor, bestämde jag mig. Varför reste Apple med en bra sak?

Men nu när jag har bott med det i några dagar, är jag van vid den nya storleken, som inte är så mycket större – åtminstone på papper. 38mm-serien 3 är 38,6 mm lång och 33,3 mm bred. Serien 4 är 39,8 mm lång och 34,4 mm bred. Som någon som har bära 38mm-versionen av varje generation av Apple Watch under de senaste tre åren, kanske är det mer psykologisk förändring än en verklig.

Naturligtvis har jag också kollade medarbetare, vänner, min man: “Är du säker på att det här inte ser ut som en dator på min handled?”

De säger att det ser ganska mycket ut som det gamla. Min man påpekade den nya klockans smalare profil, vilket gör en stor skillnad i utseende och känsla. Serien 3 var märkbart tjockare än tidigare generationer, och serien 4 avlägsnar den massan.Den större storleken är en liten avvägning för den lysande skärmen.

Hälsa: Medicinsk rådgivning på din handled

Serien 4 är ett viktigt steg mot att göra Apple Watch en måste-ha-enhet. Apple mottog godkännande från US Food and Drug Administration för två speländringsfunktioner: en EKG-app som kan ta elektrokardiogrammar på farten och en förmaksfibrilleringsfunktion som varnar dig när du upplever fem oregelbundna hjärtrytmer. Funktionen förmaksflimmer kommer att finnas tillgänglig på alla klockor som kör watchOS 5.

EKG-appen är exklusiv till serien 4, eftersom den bygger på elektroderna som går genom safirkristall-och-keramikbaksidan och Digital Crown för att ta läsningen.

Vissa kardiologer är oroade över att EKG-appen skulle kunna ge falska positiva effekter som kommer att skicka människor till sjukhuset onödigt, men endast tid och peer-reviewed data kommer att berätta. Jag har pratat med människor vars Apple klockor varnade för stora hälsofrågor som de annars annars aldrig visste att de hade.

MER: Doktorn på din handled: Hur Smartwatches sparar liv

Motta handlingsbara meddelanden som berättar om din hjärtfrekvens är för hög eller låg, eller din hjärtrytm är oregelbunden, är enorm. Att ha månader med hjärtdata som lagras i en app för att visa din läkare kommer att vara oerhört fördelaktigt för personer som annars skulle undvika att få en kontroll (eller som söker behandling bara för att få veta att ingenting är fel).

Den oregelbundna hjärtrytmfunktionen och EKG-appen var inte tillgängliga för test vid lansering, men rullade ut i watchOS 5.1.2-uppdateringen. Jag testade klockan EKG mot en full 12-ledig EKG i en sjukhusinställning och fann att den var korrekt. För mer på EKG-appen och hur du använder den, kolla in vår hands-on . Jag aktiverade också en ny låg hjärtfrekvensvarning (som liknar den höga hjärtfrekvensvarningen som Apple rullade ut i watchOS 4), men hittills så bra.En annan viktig hälsofunktion, falldetektering, kan användas direkt. Förhoppningsvis behöver du inte. Serien 4 sportar en uppgraderingsaccelerometer och gyroskop som kan känna när du faller framåt eller bakåt och kan mäta inverkan för att avgöra om du har fallit oavsiktligt. Försök inte att lura det med ett förtroendefall; det kommer inte fungera. Jag lyckligtvis lyckades inte falla medan du testa klockan, så jag antar att det fungerar som annonserat. (Tyvärr försöker jag inte skada mig själv på jobbet.)

Prestanda: Den här klockan har lite snap

Apple Watch har förbättrats med en storleksordning när det gäller prestanda. För bara tre år sedan var serien 0 beroende av din iPhone för varje interaktion och tog åldrar att ladda någonting. Serien 4 blåsar snabbt i jämförelse, tack vare fjärdegenet S4 klockprocessorn.

Lansering i en körning sker nästan omedelbart (inte inklusive nedräkningen av tre sekunder för att förbereda). Ladda ner e-postmeddelanden i klockan Mail app tar sekunder, precis som på min iPhone. Jag drog upp klockans app och valde den aktuella platsen på en serie 3-klocka watchOS 5 och den nya serien 4 sida vid sida. Serien 3 låg i jämförelse med serien 4.Båda modellerna blinkar snabbt jämfört med smartwatches som körs på Googles Wear OS och dess Qualcomm Snapdragon 2100 chip. Det kan snart förändras med den nya Snapdragon 3100 CPU , men Apple är fortfarande långt framåt när det gäller smartwatch-processorkraft.

Siri: En användbar assistent (äntligen)

Apple Watch har alltid haft Siri runt, men du var tvungen att trycka på Digital Crown, som var långsam att kalla assistenten eller utfärda ett “Hey Siri” -kommando, vilket är lite konstigt när du är ute i allmänhet. Serien 4 låter dig nu ringa på Siri bara genom att höja din handled och tala. Det är allt. Börja bara prata.

Den snabbare processorn gör denna process relativt snabb (nästan snabbare än på min iPhone). Siri är fortfarande Siri, så du kan inte fråga någonting för komplicerat. Men att höja min handled och ha Siri berätta för väderprognosen eller skicka en text till min man är exakt den typ av interaktion jag vill ha med en smartwatch: snabbt och enkelt.

MER:  Smartwatch Köpguide: Allt du behöver veta

Den nya klockans högtalare är 50 procent högre än den senaste generationen, och det är märkbart. Min Siri är en brittisk man, och jag hoppade nästan ut ur min stol när han först svarade en fråga till mig från klockan.

watchOS 5: meningsfulla tweaks

Den senaste versionen av watchOS är full av funktioner som gör alla Apple Watch mycket mer användbara.

Serien 4 är en utmärkt fitnessspårare, som görs ännu bättre genom watchOS-tweaks som låter dig utmana vänner till aktivitets tävlingar, spåra nya löpande mätvärden som rullande miles och kadens, spåra nya träningspass som yoga och vandring och spåra automatiskt träning utan att starta träning .

Den automatiska träningsdetektering är speciellt användbar för mig eftersom jag ibland glömmer att avsluta en körning eller starta en spinnig träning och sedan sluta med felaktiga data (eller ingen data alls). När jag började springa klockan vibrerad efter tre minuter för att fråga om jag ville starta en löpande träning. Sedan gav jag mig kredit för de tre minuter och miles som jag hade missat.

Jag älskar också stöd för offline podcastsynkronisering, som fungerar i Apple Podcasts eller i tredjepartsprogram. Jag prenumererar på podcaster i moln, som automatiskt synkroniserar episoder till min klocka och hjälper mig med hjälp av vilka som är tillgängliga att bara lyssna på min telefon om jag har avbrutit en synkroniseringsession.

För närvarande är Apple Music fortfarande den enda strömmande appen som låter dig spara låtar offline på din klocka. Men i november lanserade Spotify en watch-app som stödjer offline-musikuppspelning längs linjen. Detta skulle kunna övertyga Spotify-abonnenter att köpa en Apple Watch.

GPS eller Cellular: Värt priset?

Jag trodde att den cellulära anslutningen skulle höja Apple Watch för att måste ha status, men då insåg jag att jag aldrig kommer att ha min iPhone med mig. Jag behöver det för många saker, inte minst för att bläddra genom Instagram på en klocka är inte en tilltalande upplevelse för ögonen.

Apple har förbättrat den mobila mottagningen på serien 4, så du får bättre service utanför stora storstadsområden.

Men nu när priset på en helt ny Apple Watch har ökat till 399 USD, och en LTE-modell börjar på 499 USD (inte en dataplan) verkar priset bara för högt för vad du får. Jag rekommenderar GPS-modellen.

Batterilivslängd: oförändrad

Apple Watch Series 4 varar fortfarande ca 24 timmar på en avgift, samma som varje modell som föregår den. Apple har som mål att leverera 18 timmar på en avgift, men det kan enkelt kryssa genom en hel dag. Det är lite bättre än min iPhone, som ibland behöver debiteras innan jag går ut på kvällen, men saknar den fitnessfokuserade Fitbit Versa och Samsungs Galaxy Watch , som båda varar fyra dagar på en avgift.

Apple stötte upp batteristorleken i serien 4, enligt en iFixIt-nedräkning av 40mm klockan. Det nya batteriet har lite ökad kapacitet över batteriet i 38mm-serien 3, men det ger inte en meningsfull ökning av batteriets livslängd.

Tidigt en morgon fastnade jag 40mm-serien 4 till min handled och slog trottoaren för en 3-mils körning. Vid 6:45, efter en dag med lätt appanvändning, kontroll av e-post på min pendling, skicka meddelanden och fråga Siri olika frågor, hade det sjunkit till strax under 50 procent.

Du kan bära klockan för att sova om du vill använda en tredjeparts sömnspårningsapp, men min dröm är att Apple både bygger sin egen sömnapp och förbättrar batteriets livslängd så att jag kan se mina sömncykler utan att behöva ladda upp titta så snart jag vaknar.

Slutsats

Serien 4 är inte perfekt. Apple Watch har kasta på 18-timmars batterilivslängd sedan det lanserades vilket gör det mindre än perfekt för att spåra sömn, och det har inte förändrats med serien 4. Och många säger att de skulle älska en Apple Watch men är avskräckas av den något runda kvadratdesign som Apple har fastnat med sedan början.

Som iFixIt-nedgången avslöjar , har serien 4 blivit helt omformad från insidan ut. Om du använder en serie 0 är en uppgradering en no-brainer.

Sedan dagen jag köpte den första Apple Watch har jag trott att orsaken till dess existens är hälsa. Meddelanden är användbara, och klockan kan vara ett snyggt tillbehör, men de är sekundära till den information som den kan ge oss om våra kroppar, just nu och i framtiden. Apple låser nu bara upp den potentialen med handlingsbara varningar om hjärtfrekvens och rytm. Kanske behöver du inte atriella fibrillationsvarningar eller omedelbart tillgängliga EKG-mätningar. Men tänk på möjligheterna.

Kredit: Tom’s Guide

Back to top button
%d bloggare gillar detta:

AdBlock upptäckt!

Hej, läsare i Sverige. Om du använder AdLanda ofta är detta meddelande till dig. Inaktivera AdBlock (reklamblockerare) på AdLanda.