Populäraste

Allt om Travis Scott-konsert i Fortnite

12,3 miljoner såg Travis Scott-konsert i Fortnite

 

Travis Scott höll nyligen en digital konsert i Fortnite. Över 12,3 miljoner spelare deltog i festligheterna, vilket är ett nytt rekord. Tidigare deltog 10,7 miljoner spelare i Marshmellos konsert i spelet.

Fortnite är ett onlinespel som släpptes 2017 och utvecklats av Epic Games. Spelet finns i olika spellägen: Fortnite: Save the World som är ett co-op-överlevnadsspel, och Fortnite Battle Royale som är ett gratis flerspelarspel med Battle Royale-inspirerat tema där upp till 100 spelare möter varandra. Båda spelen släpptes som betalda “early access”-spel under 2017.

Save the World släpptes till Microsoft Windows, macOS, Playstation 4 och Xbox One den 25 juli 2017. Save the World beräknas utges som gratisspel under 2019. Fortnite Battle Royale släpptes den 26 september 2017 och finns tillgängligt för samma plattformar och dessutom Nintendo Switch, IOS och Android. Två veckor efter Battle Royale släpptes hade det spelats av över 10 miljoner spelare.[1] I juni 2018 hade siffran uppgått till 125 miljoner spelare.[2] Fortnite Creative släpptes den 6 december 2018 men var exklusivt för de som hade Season 7 Battle Pass. Det gjordes tillgängligt för alla spelare en vecka senare. Fortnite har varit under utveckling i över sex år. Fortnite nämndes ursprungligen 2011, då Epic Games nämnde att de hade idéer om ett nytt spel.

Fortnite Battle Royale har fått kritik för att vara väldigt likt spelet PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG). Epic Games har bekräftat att spelet är inspirerat av PUBG. Det är nästan samma spel som PUBG fast mindre verklighetsbaserat och mer kreativt.

Valutan i Fortnite kallas V-Bucks, som kan användas för att köpa olika klädnader till spelarens karaktär. Det finns olika säsonger, som är cirka 65-70 dagar var. I november 2018 är spelet inne i säsong 6. Spelare kan använda V-Bucks för att betala för något som kallas Battle Pass. Där kan man spela upp sig i ”Tiers” som är som nivåer och få gratis ”skins” till sin karaktär, olika ”Backblings”, soundtracks till spelet, och några trogna djur som hänger med i en väska på spelarens rygg som också reagerar när du till exempel dödar någon eller får en vinst, en så kallad “Victory royale”.

Fortnite: Save the World

Fortnite: Save the World går ut på att döda monster och zombies för att sedan få bättre verktyg, för att kunna döda bättre och bättre monster. Man ska också skydda en atlas och utföra uppdrag för att sedan få ännu bättre vapen.

Fortnite Battle Royale

Fortnite Battle Royale går ut på att bli den sista spelaren som överlever, eller bli det sista laget att överleva. Man börjar i en lobby och väntar tills alla spelare kommit in. När alla gjort det så börjar spelet och man hamnar på Battle-bussen som slumpmässigt åker en sträcka över ön som det utspelar sig på där man får aktivera sin glider och hoppa av under färden, där man kan landa på olika nämnda, och icke nämnda platser över ön.

Plattformar

Crossplay

Epic Games har lagt ner mycket arbete på att spelet ska fungera lika bra på alla plattformar. Epic Games vill att spelet ska ha samma kvalité på alla plattformar, samt fungera att spela mot varandra på sina olika plattformar Microsoft Windows, macOS, Xbox One, Playstation 4, IOS, Android och Nintendo Switch.

Fortnite på smarttelefoner

Fortnite har lanserats för IOS-enheter. Spelet är öppet för alla att spela gratis med iPhone 6s och uppåt. Fortnite har släppts som beta till androidtelefoner.[7]

Epic Games har bekräftat att man även kommer att lägga till styrningsenhet med kontroll för Fortnite på telefonen, likt PUBG Mobile.

AdLanda Omdöme

Grafik
Ljud
Hållbarhet
Varierande spelplanen
Pick-up-and-play
Innehåll
Atmosfären
Tempot
Lätt att spela utan rankningssystem
Spelbarhet

Spela nu!

Fortnite är världens populäraste spel.

Spela Nu
User Rating: 4.69 ( 6 votes)

Back to top button
%d bloggare gillar detta:

AdBlock upptäckt!

Hej, läsare i Sverige. Om du använder AdLanda ofta är detta meddelande till dig. Inaktivera AdBlock (reklamblockerare) på AdLanda.