D vitamin bäst i test 2020 – Marknadens tio bästa D3 vitaminer

Tio Bästa D3 vitaminerna 2020

Stjärnor i reconsioner

Har du fått ditt dagsbehov av D-vitamin?

Hälften av Sveriges befolkning har åtminstone brist på vitamin D under vinter. Långvarig brist på D-vitamin kan orsaka rakit, “engelska sjukan”, hos barn, vilket visar sig som mjukt och missformat skelett, och benuppmjukning, osteomalaci, hos vuxna. Allvarlig brist på D-vitamin kan orsaka kramper. Detta är mycket ovanligt i Sverige.

Forskningar visade också att D-vitamin orsakar andra sjukdomar.

Livsmedelsverket har nu gjort en översyn reglerna för berikning av D-vitamin i olika livsmedelsgrupper. De nya reglerna trädde i kraft den 16 maj 2018 med en övergångstid på två år.

För att täcka behovet för så gott som alla trots variation i ålder
och hur mycket vi exponerar huden för sol, rekommenderade doser av D vitamin är 10 mikrogram per dag, respektive 20 mikrogram för de över 75 år och de med liten solexponering.

Vitamin K2 och D3 är de viktigaste hälsovitaminerna för den moderna människan

Vitaminer är per definition livsviktiga, och det är därför inte konstigt att människokroppen själv under vår utveckling kunnat syntetisera många vitaminämnen. Förmågan har ofta fallit bort under evolutionen, och idag kan endast vitamin D och vitamin K2 produceras i någon större mängd. Konsekvenserna av att inte kunna producera dessa vitaminer är så stora att människan inte hade överlevt utan denna förmåga. Vår moderna livsstil har dock inneburit mindre solexponering och obalanserat näringsintag som tillsammans med ökad stress försämrat möjligheterna till optimal hälsa. På senare tid har forskningsresultat belyst vikten av att både få i sig vitamin D3 och K2, men det har även visat sig att intag av fleromättade fetter(t ex omega-3) ökar behovet av vitamin K2 för att man ska kunna tillgodogöra sig de positiva effekterna. Dessa vetenskapliga fynd stärker ytterligare nyttan av att äta en blandning av Vitmainerna D och K2 + Omega 3 såsom Lipolar Balans K2.

Vitamin K2 och D3 är de viktigaste hälsovitaminerna för den moderna människan

Allt flera förstår betydelsen av att kombinera fiskolja med extra D-vitamin för att efterlikna de positiva effekter som finns med ökad fiskkonsumtion. Det har även vuxit fram en större förståelse att vitamin K2 behövs för att man ska dra nytta av ökad mängd vitamin D3 (via kost eller solexponering). Orsaken  är att D-vitaminets viktigaste roll är att öka mängden kalcium i kroppen, medan K-vitaminets viktigaste roll är att ”aktivera” ett flertal olika proteiner. Just vitamin K2 aktiverar två viktiga ”hälsoproteiner”

-MGP, som leder kalcium bort från hjärtkärlsystemet och njurarna

-Osteokalcin, som i sin tur ökar kalciumtransporten till skelettet

Fleromättade fetter så som omega-3, har nu visat sig ha motsatt effekt på MGP och osteokalcin, d v s motverka aktiveringen. Detta skulle delvis förklara varför en del nyare studier visat begränsad hälsoeffekt av omega-3 tillskott. En del fiskarter (ål, flundra) innehåller vitamin K2, men i kommersiella fiskoljor återstår varken K eller D-vitamin. Vi blir då helt beroende av att vår tarmflora (mikrobiomet) ska kunna tillverka K2 i tillräcklig omfattning, vilket sällan tycks ske.

Sammanfattningsvis är verkligen vitamin D2, K2 och omega-3 lagspelare som alltid behöver vara på plats. De förstärker varandras positiva effekter och hämmar de negativa, vilket tillsammans leder till unika hälsoeffekter.

Marknadens tio bästa D vitamin kosttillskott

  1. Lipolar Balans K2 200 ml: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020
  2. Solgar Liquid Vitamin D3 2500 IE: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020 
  3. Pharma Nord Bio-Calcium + D3 + K 150 Tabletter: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020
  4. WILD NUTRITION Food Grown Vitamin D: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020
  5. Holistic Flytande D-vitamin, 500 ml: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020
  6. Helhetshälsa D3-vitamin Vegan 3000 IE, 100 kapslar: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020
  7. Elexir Pharma D3-vitamin 2500 IE, 180 kapslar: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020
  8. GREAT EARTH Vitamin D3/K2: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020
  9. Thorne Research Inc.  Vitamin D/K2, 30 ml: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020
  10. Puori D3 D-vitamin, 120 kapslar: Bästa D vitaminerna bäst i test 2020

Ta hem solen 🌞  … 

Lipolar Balans K2

Lipolar Balans K2 är en multiolja med rena råvaror från marint (fiskolja omega 3) , vegetabiliskt och botaniskt ursprung (jättenattljusolja, omega 6), tillsammans med den optimala dagliga dosen av E, D och K vitamin i rätt form. Två tsk/dag av Lipolar Balans K2 200 ml, täcker ditt dagsbehov av D-vitamin som normalt är 10 µg.

Lipolar Balans K2 kan tas av barn från 3 år. Vi tycker den smakar förvånansvärt bra. Lite smak av citron och barnen tar den varje morgon här.

Lipolar Balans K2 är en unik komplett flytande fettsyraprodukt (omega 3 + omega 6 + vitaminer). Tillskottet innhåller vitaminer och fettsyror.
UTVECKLAD av SVENSKA LÄKARE och NUTRITIONSFORSKARE

Beställ nu!

Solgar Liquid Vitamin D3 2500 IE

Solgar Liquid Vitamin D3 2500 IE kommer i flytande form med en god smak av apelsin. Idealisk för dem som har svårt att svälja kapslar eller tabletter!
D-vitamin i flytande form.
– Till vuxna och barn
– Smak av apelsin
– Normal muskelfunktion och benstomme
Det räcker med ett par droppar om dagen för att täcka dagsbehovet och en flaska med flytande vitamin D från Solgar® räcker i 4 månader för en person.
Eftersom dropparna är lätta att dosera så kan de även användas till barn genom att du anpassar mängden. Vitamin D har också en roll i celldelningsprocessen och bidrar till att bibehålla en normal muskelfunktion. Använd pipetten och droppa direkt i munnen eller blanda ut i valfri dryck.

 

Pharma Nord Bio-Calcium + D3 + K 150 Tabletter

Kalcium och D-vitamin bidrar båda till att bibehålla starka och friska ben och tänder. Vitamin K är viktigt för att bibehålla normal, frisk benmassa.
Vitamin D spelar också en roll i att hjälpa kroppen absorbera och utnyttja kalcium och fosfor för att bibehålla normalt kalcium i blodet. Vitamin D3 mäts till att vara någonstans från 56 till 87% mer effektivt än vitamin D2 i att höja vitamin D-nivåerna i blodet.
Alla tre näringsämnen tillsammans i samma tablett ger ett bättre övergripande resultat eftersom var och en av komponenterna drar nytta av närvaron av de andra två.

 

WILD NUTRITION Food Grown Vitamin D

60 D Vitamin Kapslar med 25 mcg/kapsel framtaget med Food-Grown för bättre biotillgänglighet. Vitamin D bidrar till immunförsvarets normala funktion.

Wild Nutrition använder sig av en banbrytande FOOD-GROWN® process där man isolerar och utvinner näringsämnen ur naturliga källor som våra kroppar känner igen, vilket man menar ger en högre biotillgänglighet och ett effektivare upptag av ämena. Wild Nutrition skapar naturliga produkter utan onödiga tillsatser för att möta dagens efterfrågan efter naturliga tillskott.

 

Holistic

Flytande D-vitamin, 500 ml

Holistic Vitamin D3 Flytande är ett kosttillskott med d-vitamin i flytande form. D-vitamin bidrar bl a till immunsystemets normal funktion och normal benstomme.
Flytande D3-vitamin från Holistic. På svenska breddgrader har vi lite sol på vintern och får istället förlita oss på D-vitaminkällor i kost.
Kroppen bildar D-vitamin i huvudsak av solens strålar och under det mörkare vinterhalvåret så kan vi som bor i norden inte bilda någon d-vitamin då solen står så lågt. Det är därför vanligt att man kan behöva fylla på med extra via kosttillskott eller tillsatt d-vitamin i kosten.

 

Helhetshälsa

Brukar bli deppig och trött varje höst, men inte längre sen jag började äta denna. Som vegab är det svårt att hitta D3-vitamin då de ofta utvinns ur ullfett. Denna kommer från lavar och har ett högt innehåll. Rekommenderas för alla som brukar känna sig deppiga under vintern!
Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa. Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), kolekalciferol (vegetabiliskt vitamin D3 från lav).  D3-vitamin 75 mcg (1500 % av DRI*). Motsvarar 3000 IE.

 

Elexir Pharma

Bra D-vitamin kosttilskott i lämplig styrka och billigare än andra och bra kvalitet men
innehåller gelatin!
Elexir D3-vitamin innehåller 2500 IE naturligt D3-vitamin per kapsel, i en bas av kokosolja rik på MCT för bästa möjliga upptag.

 

GREAT EARTH Vitamin D3/K2

Great Earth Vitamin D3/K2 är bra för bland annat immunförsvar och skelett.
Vitamin D3 och K2 är kombinerat i denna produkt för att säkerställa att kalcium levereras till skelettet. Vitamin K hjälper till att utvinna kalcium ur kärlen och föra in det i benmassan. Vitamin K bidrar till normal blodkoagulation och till att bibehålla normal benstomme.

 

Thorne Research Inc.

Vitamin D/K2, 30 ml

Thornes flytande Vitamin D / K2 kommer i en olja av mediumkedjade triglycerider, konserverat med blandade tokoferoler (E-vitamin). Det finns ingen soja i produkten.
Flytande vitamin D3 och K2 i en balanserad formel.

* 10 droppar innehåller 5.000 IE D3-vitamin och 1 mg vitamin K2
* Vitaminerna K och D för skelettetbildning och bentäthet

 

Puori D3 D-vitamin, 120 kapslar

Puori

Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), kolekalciferol (vegetabiliskt vitamin D3 från lav).
Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.

D3-vitamin 75 mcg (1500 % av DRI*).
Motsvarar 3000 IE.

*DRI=Dagligt referensintag.

 

Back to top button
%d bloggare gillar detta:

AdBlock upptäckt!

Hej, läsare i Sverige. Om du använder AdLanda ofta är detta meddelande till dig. Inaktivera AdBlock (reklamblockerare) på AdLanda.