Populäraste

Tio i Top: Bra hälsosam Snacks Du Behöver för Din Nästa “Netflix” Binge

10 sätt att snacka smartare och hälsosam

Stjärnor i reconsioner
EatingWells råd om vad du ska äta vid mellanmål och hur man äter det. Dessa tips hjälper dig att välja mellanmål för att gynna din kropp och packa i näringsämnen utan att packa på pounds.

Cherry-Chocolate Chip Granola Bars

http://www.eatingwell.com

Bildrecept: Cherry-Chocolate Chip Granola Bars

Att äta mellanmål eller två mellan måltiderna kan bota hungern så att du inte andas in i matsalen bordet när du äntligen sitter ner till middag. Snacking kan också hjälpa dig att få i alla näringsämnen du behöver. På baksidan, betes hela dagen – särskilt på livsmedel med lite näringsvärde – kan det leda till att du äter för mycket och packar på extra pounds. Nyckeln är att ta ett smart sätt att snacka. Här är 10 enkla strategier för att komma igång.

Relaterade: Friska Snack Recept

1. Håll tuggning

Dark Chocolate Trail Mix

http://www.eatingwell.com

Bild på recept: Dark Chocolate Trail Mix

Njut av ditt mellanmål genom att tugga det långsamt och noggrant. En studie visade att personer som tuggade mandlar grundligt (upp till 40 tuggor) kände sig längre än de som tuggade samma mängd nötter färre gånger.

Relaterade: De bästa mellanmålen för viktminskning

2. Snack på Citrus

Brown Sugar Broiled Grapefruit

http://www.eatingwell.com

Bild på recept: Brown Sugar Broiled Grapefruit

Grapefruktens “dietmat” -rep kan vara motiverat: en studie visade att när människor helt enkelt åt grapefrukt med varje måltid, förlorade de upp till 3 1/2 pund under tre månader. Grapefrukt kan hjälpa till att hantera aptit genom att sänka insulinnivåerna, säger forskare.

Relaterat: Recept fyllda med Citrus

3. Kombinera protein och kolhydrater

Rostade Buffel Chickpeas

http://www.eatingwell.com

Avbildat recept: Rostade Buffalo Chickpeas

Prova att para proteinrika matar med kolhydrat (säg några mandel med apelsin) eller snacka på rostade kikärter, vilket erbjuder en bra naturlig blandning av kolhydrater och protein. De är också höga i fiber, vilken forskning tyder på kan bidra till att förhindra viktökning och till och med kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Kolhydrater ger både din kropp och din hjärna energi, plus proteinrika livsmedel hjälper dig att fylla dig, eftersom de bryts ner långsammare i kroppen.

Relaterat: Hur man gör krispiga kikärter “Nötter”

4. Kasta druvor i frysen för en enkel mellanmål

Frostat druvor

http://www.eatingwell.com

Bildat recept: Frostad druvor

Eftersom de är kalla, måste du njuta av dem långsamt för att undvika hjärnfrysning (ouch!). Forskning visar att ätning långsamt hjälper dig att skära ner på hur mycket du äter eftersom du har tid att registrera hur mycket du är. Du får mycket söt tillfredsställelse för bara en handfull kalorier.

Relaterat: 10-minuters mellanmål från Medelhavsdieten

5. Skäm bort en liten behandling

Crispy jordnötssmörbollar

http://www.eatingwell.com

Avbildat recept: Crispy jordnötssmörbollar

Att ge dig själv godis kan faktiskt vara hemligheten för att gå ner i vikt – för gott. Om du gillar ett glas vin med middag, gör plats för det. Föredrar efterrätt? Hoppa över drycken och gå i stället för en kaloribeslut med låg kalori. Att njuta av en liten behandling varje dag kommer inte att sabotera din viktminskning, säger forskning i Journal of the American Dietetic Association .

Relaterat: De 10 bästa mellanmålen för viktminskning

6. Snack (och multitask) Mindfully

Honung-Peanut Popcorn

http://www.eatingwell.com

Bildrecept: Honung-Peanut Popcorn

Munching mindlessly framför TV: n är ett surefire sätt att få onödiga pounds. I en studie nyligen publicerad i American Journal of Clinical Nutrition , kände människor som åt en måltid utan distraheringar sig mer nöjda och åt mindre senare på dagen. Men det betyder inte att du aldrig kan njuta av ditt favoritprogram med ett mellanmål. Se till att mellanmålet är ett hälsosamt val, som poppoppad popcorn och sitta ner med bara en individuell betjäningsstorlek för att förhindra övermålning.

Relaterade: Hälsosamaste Snacks till Stash på din skrivbord

7. Använd Snacks för att fylla näringshålor

Guacamole med Bell Pepper Dippers

http://www.eatingwell.com

Avbildat recept: Guacamole med Bell Pepper Dippers

Gör dina mellanmål räkna. Eftersom de flesta inte får tillräckligt med frukter och grönsaker, överväga att snacka på selleri med lite jordnötssmör eller yoghurt med frukt, som ett enkelt sätt att få mer mat i din kost. Frukt och grönsaker ger viktiga vitaminer och mineraler, och är låga i kalorier och höga fibrer. De är ett gott trefaldigt mellanmål!

Relaterat: 10 Everyday Superfoods du borde äta

8. Brown-Bag Din Snack

Apple & Cheddar med Jalapeño Skivor

http://www.eatingwell.com

Avbildat recept: Apple & Cheddar med Jalapeño Skivor

Hoppa över automaten och tillfredsställa eftermiddagsmunchiesna med ett hälsosamt mellanmål du packade hemma. Du sparar pengar och får mest sannolikt ett större slag för din näringsmässiga buck. Faktum är att köpa snacks på resan kan vara dubbelt så dyr som att ta hem hemifrån. “Hemlagad” morötter och hummus kostar $ 1; färdigförpackad kommer att köra dig $ 2. Planera för att få snacks som gör bra för din plånbok och din midja.

Relaterade: Hälsosam snacks för att slå en eftermiddagsnedgång

9. Välj din “Midnight” Snack klokt

Apple Donuts

http://www.eatingwell.com

Bild på recept: Apple “Donuts”

Om middagen var på den ljusa sidan och du behöver lite pre-slummer mellanmål kan det finnas en matkombination som främjar zzzs. Specialister rekommenderar ett mellanmål som är rik på kolhydrater och innehåller lite protein; den här kombinationen sägs öka tryptofannivåerna i hjärnan, vilket gör att du sover mer ljudligt. Försök med yoghurt med en yta av granola, en liten skål havregryn eller ett skivat äpple med lite jordnötssmör.

Relaterat: 9 livsmedel som hjälper dig att sova

10. Bli inte upptagen vid resor

Mango-Date Energy Bites

http://www.eatingwell.com

Bildrecept: Mango-Date Energy Bites

Men ofta flyger du, förbereda på förhand så att du får hälsosamma mellanmål att äta på väg. För kortare flygningar, pack 1/4 kopp torkad frukt (som aprikoser), en handfull nötter eller frön, och några helhönsskivor som hälsosammare alternativ till de salta mellanmålen som serveras i flygning. Nypa mycket vatten låg luftfuktighet och recirkulerande kabinluft kan dehydratisera.

Gilla oss - 100%

100%

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

Källa
www.eatingwell.com
Back to top button
%d bloggare gillar detta:

AdBlock upptäckt!

Hej, läsare i Sverige. Om du använder AdLanda ofta är detta meddelande till dig. Inaktivera AdBlock (reklamblockerare) på AdLanda.