Tio i Topp: 10 Måste Prova Svenska Julmat

Stjärnor i reconsioner

Om du är i Sverige runt semestern, rekommenderar jag starkt att du försöker ett traditionellt svenskt julbord. Ett julbord, översatt till “Julbord”, är ett populärt smörgåsbord av svenska julmat som serveras endast under semestern. Det är det perfekta tillfället att smaka på några traditionella svenska delikatesser i bufféstil.

julbord julmat sverige svenska svensk swedish sweden jul
Image by Jill Wellington from Pixabay

De många smakerna av “sill” eller sylt sill, ett måste på alla svenska julbord.

Ett julbord innehåller vanligtvis en spridning av kalla rätter, såsom sylt sill, pâtés och kallskuret, följt av en spridning av heta rätter, som köttbullar och skinka, tillsammans med lite bröd och ostar, och slutligen en spridning av läckra desserter. Även om familjer ofta tjänar sitt eget julbord på juldagen, börjar restaurangerna erbjuda den den senaste veckan i november fram till jul. Det är väldigt populärt för sammankomster med familj och vänner, samt semesterpartier.

Den här helgen gick jag till en julbord med min pojkväns familj. Det hölls på en pittoreskt golfbana kallad Hook, som ligger strax utanför Jönköping i Småland. Klubbhuset var dekorerat med julljus och julgranar, röd servis, färskt grönska och stearinljus. allt du vill ha för en mysig semestersamling.

Hooks Herrgård, platsen för vår julbord i Småland

I julbordet ingår en mängd olika traditionella svenska delikatesser – och maten svika inte. Allt från rökt lax, till senapsglaserad skinka, till den unika svenska ostkakan, var helt utsökt. Det enda problemet var, som med de flesta bufféer, jag ville försöka lite av allt, så jag var nästan komatos i slutet av måltiden.

Om du deltar på ett kommande julbord, kan jag ge en uppfattning om vad jag kan ge. De livsmedel som kanske låter mest obehagliga för dig kan i själva verket vara din favoriträtter på kvällen.

Liksom de flesta svenska firandet skulle det inte vara komplett utan ett skott av svenska snaps bredvid din måltid. Denna traditionella smaksatt anda kan jämföras med vodka men är ofta avnjutad långsamt, snarare än att skjuta den tillbaka. Om detta inte låter som din kopp te, är ett bra, icke-alkoholiskt alternativ, Julmust, en populär läskedryck som endast är tillgänglig runt semestern.

Njut av! Och Gud Jul! (God Jul)

Gilla oss

Gilla oss - 100%

100%

Gilla oss

User Rating: Be the first one !

Källa
viewstockholm.com
Back to top button
%d bloggare gillar detta:

AdBlock upptäckt!

Hej, läsare i Sverige. Om du använder AdLanda ofta är detta meddelande till dig. Inaktivera AdBlock (reklamblockerare) på AdLanda.