Populäraste

Tio i Topp: Bästa Sätt Man Kan Lära Sig Svenska

Stjärnor i reconsioner

[current_date]

Denna artikel handlar om dem tio (10) bästa knepen att lära dig svenska. På förhand är det viktig att motivera dig och den motivitionen måste du hålla upp i det långa maratonloppet.

  1. Att bada i Språket är den genvägen att lära dig Svenska
  2. Lär dig Svenska med de digitala appar
  3. Lär dig Svenska med de flashkort eller lappar appar
  4. Lyssna på radion att lära dig Svenska
  5. Följ med dessa bästa Youtube kanaler som lär dig Svenska
  6. Titta på filmer och TV en på Svenska att lära dig
  7. Använda den bästa lexikon att lära dig Svenska
  8. Använda sajter som du kan lära dig Svenska
  9. Böcker att studera och lära dig Svenska
  10. Läs och titta på nyheterna och tidnigen på lätt svenska att lära dig

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

1. Immersion är den genvägen att lära dig Svenska

Det är bäst att vara i Sverige. Där finns många sätt att invandra till sverige, du kan gå igenom migrationsverket sidan där finns vad man behöver att veta.  Hitta några svenska kompisar och språkvän. Du kan också hitta vänner på Tinder, Badoo, OKCupid, Happy Pancake, Match, OSV. Dessutom finns där aktiviteter som du vill liknande språkcafé eller sportlag. Om du har barn finns där aktiviter var du som föräldrar och din barn kan delta. Du kan anmälla dig gratis på SFI kurser vilken erbjuds på alla sveriges kummuner. Om du vill att hitta det gamla SFI nationella provet du kan hitta det på skolverket. Om du är läkare och sjuksköterskor och du letar efter det gamla kunskapprovet hittar du det på här ( sjuksköterskor , läkare).

2. Lär dig Svenska med de digitala appar

Du kan använda dessa mobilappar som du kan lära sig svenka språket tex. DUOLINGO, Swedishpod101, memRise, mondly och  Rosetta Stone.

3. Lär dig Svenska med de flash-korter eller lapp appar

Om du är vanlig med de gamla sätter och flash-korter eller lapp finns där digitala lösningar vilak du kan få hjälp tex. Studystack , Quizlet, 101Languges,  OSV. Men nyss Duolingo introducerde en ny app som ger dig möjlighet att bifoga direkt bilder från nätet, det kalas tinycards.

4. Lyssna på radion att lära dig Svenska

Sverigs P1 är den bästa kanalen som du kan lyssna på, på försthand det är svårt men det blir lätare när du håller upp. Det bästa radion app är Tunein. Det ger det möjlighet att sätta timer, sovtid OSV.

5. Följ med dessa Bästa Youtube kanaler som lär dig Svenska

Där finns många kanaler men den bästa kanalen är Anita Pihl Sfi How to learn swedish. Det är SFI inriktad men det är den bästa.

6. Titta på filmer och TV på Svenska att lära dig

Den bästa sätt att lära dig svenska medan ett hobby är att titta på filmer.Det är möjligt på det mest på SVT Språkplay är en gratis app att lära sig svenska och titta på TV samtidigt. Med SVT Languageplay kan du titta på dina favorit SVT-program med interaktiva undertexter som levereras med språkstöd till 18 olika språk.

7. Använda den bästa lexikon att lära sig Svenska

Lexin på nätet! Här hittar du lexikon på femton minoritetsspråk, men även bildmaterial och kortare videofilmer. Lexikon i bokform finns på följande språk och kan beställas här. Där finns också Lexin Pro iOS och Anroid appar. Det sker stället som ett ord finns inte på Lexin så du måste vanda sig mot Google Translate. Svenskakademien och Synonymer.se  är också bra alternative.

8. Websajter som du kan lära dig Svenska

Där finns många webplatsen när man kan lära sig svenska men här är de bästa:

Information om sverige:  Information Sverige är en webbportal som vänder sig till dig som är ny i Sverige. Här hittar du enkelt och snabbt information om det svenska samhället.

Swedish for all: Svenska för alla är webbplatsen som är riktad till nyanlända för att lära sig svenska, sfi, svenska för invandrare, learn Swedish.

UR Skola: En snabbkurs i svenska. Korta filmer som lär dig grundläggande svenska.

Grunderna i svenska språket: Av en händelse hittade jag grundenisvenska.se och är överlycklig för det. Du har fått med allt man kan tänkas behöva och presenterar det på ett överskådligt

Digitala spåret – Länkar för SFI – Svenska för invandrare

Digitala spåret är för dig som läser sfi – svenska för invandrare. Här finns övningar och länkar till språksidor på Internet.

Prev 1 of 1 Next
Prev 1 of 1 Next

9. Böcker att studera och lära dig Svenska

De bästa böcker title är Rivstart , +46, och du kan hitta mera titlar på Adlibris, Bokus. Om du är i sverige kan du få låna kursböcker från Bibloteket i din kommun.

10. Läs och tita på nyheterna och tidnigen på lätt svenska att lära dig

När Welcome App lanserades för strax över två år sedan var ambitionen att koppla samman nyanlända med infödda svenskar. SVT , SR P4, DN, tv4, DiGITAL, Aftonbladet anslutna programmet. Dessutom 8 Sidor är särskild på lätt svenska. Veckans nummer av 8 Sidor Här kan du som är prenumerant logga in och läsa veckans tidning. Prenumerera Vill du ha ett eget exemplar av tidningen 8 Sidor.

Nyheter på lätt svenska | SVT Play, En nyhetssändning som vänder sig till dig som har svårt att följa med i vanliga nyhetssändningar. SVT har som uppdrag att göra program och leverera nyheter.

***Dela din upplevelse på kommenter nedan.

Gilla oss - 100%

100%

User Rating: 4.68 ( 2 votes)

Ömdome

Back to top button
%d bloggare gillar detta:

AdBlock upptäckt!

Hej, läsare i Sverige. Om du använder AdLanda ofta är detta meddelande till dig. Inaktivera AdBlock (reklamblockerare) på AdLanda.