Populäraste

Tio i Topp: Världens Hotade Djur 2019

Stjärnor i reconsioner

För vissa arter löper tiden på vår planet Jord ut

Människor är det största hotet mot överlevnad av hotade arter genom poaching, livsmedelsförstöring och klimatförändringarnas effekter.

Läs vidare för att lära dig vilka vackra varelser som mest behöver vår hjälp, skydd och bevarande.

Detta bildspel kräver JavaScript.

  1. Amur Leopard;  tio mest utrotningshotade djur
  2. Gorillor; tio mest hotade djur
  3.  Havssköldpaddor; tio mest hotade djur
  4. Orangutan ;  tio mest utrotningshotade djur
  5. Sumatran Elephant; tio mest hotade djur
  6. Saola ;  tio mest utrotningshotade djur
  7. Vaquita ;  tio mest utrotningshotade djur
  8. Tiger; tio mest hotade djur
  9. Noshörningar;  tio mest utrotningshotade djur
  10. Pangolin; tio mest hotade djur

 

1. Amur Leopard

Sedan 1996 har amur leoparden klassificerats av IUCN som kritiskt hotad med mindre än 70 individer som tros vara närvarande idag. Det jagas och dödas för sin vackra päls, dess livsmiljö förstörs för mänsklig bosättning och jordbruksmetoder.

2. Gorillor

Cross River Gorillor och Mountain Gorillas är båda klassificerade som kritiskt hotade och hotade av IUCN sedan 1996 – det är två av fem gorilla underarter. Det finns för närvarande bara 200-300 Cross River Gorillor kvar i naturen, och 900 Mountain Gorillas.

 

3. Havssköldpaddor

Två typer av havssköldpaddor är bland de mest hotade arterna i världen: Hawksbill Turtle och Leatherback Turtle

Under de senaste 100 åren har Hawksbill Turtle förlorat 90 procent av befolkningen, 80 procent av dem har gått vilse under de senaste 10 åren. Från och med 1996 klassificerade IUCN den som en kritiskt hotad art. Leatherback-sköldpaddan är listad av IUCN som Sårbar, men många subpopulationer står inför utrotning.

4. Orangutan

Sedan årtusendet har Sumatran Orangutan klassificerats av IUCN som kritiskt hotad med cirka 80% av befolkningen förlorad under de senaste 75 åren, främst som ett resultat av massavskogning. Denna fruktansvärda trend fortsätter att lägga på press på den återstående befolkningen av 6 600 Sumatran Orangutans som beräknas förbli på denna jord. 

5. Sumatran Elephant

Under de senaste 25 åren har Sumatran Elephant förlorat en häpnadsväckande 70% av sitt livsmiljö för avskogning för palmoljaplantager, jordbruk och mänskliga bosättningar. Mindre än 2000 beräknas existera och i 2011 klassificerades Sumatran Elephant av IUCN somkritiskt hotad .

6. Saola

1992 upptäcktes upptäckten av den mystiska varelsen, som ibland kallades den asiatiska enhörningen, i Vietnam en av de mest spektakulära zoologiska upptäckterna i 1900-talet. Ännu redan anses detta smärtsamma och vackra djur av IUCN vara kritiskt hotad och är ett av de sällsynta stora däggdjur som finns på Planet Earth.

7. Vaquita

Med mindre än 100 tanke att existera är Vaquita det sällsynta marina däggdjuret i världen.Tiden löper ut för dessa smärtsamma små havsvinor, med utrotning förutsagd så snart som 2018 .

8. Tiger

Tigern har länge jagats för sin särpräglade mönstrade päls. Av de nio tigerunderarterna är tre redan utrotade, många är hotade men det är Sydkineser Tiger och Sumatran Tiger som för närvarande står inför det största hotet mot deras överlevnad.

Tragiskt  anses Sydkineser Tiger vara utdöd i naturen, eftersom den inte har blivit upptäckt sedan 1970-talet. Sumatran Tiger är den enda överlevande tiger-underarten som är ursprunglig för Indonesien och från och med 2008 har den klassificerats av IUCN som kritiskt hotad . Mindre än 500 av dessa tigrar finns idag i jämförelse med en befolkningsberäkning på upp till 1000 år 1978.

Tre av de fem arterna i familjen Rhinocerotidae är bland de mest hotade arterna i världen: Black Rhino, Javan Rhino och Sumatran Rhino. Den Javan Rhino  är mest utrotningshotad med den totala befolkningen i endast 60 överlevande i en nationalpark i Java, Indonesien.Den  Sumatran Rhino är akut hotad. Det har beräknats att mindre än 100 finns idag i naturen. Den svarta noshörningen klassificeras av IUCN som kritiskt hotad med tre underarter som deklarerats utrotade under 2011.

10. Pangolin

Trots deras tuffa utseende förlorar dessa små, krigarebyggda däggdjur slaget mot poachers och habitatförlust. Alla åtta arter av pangolin är hotade, allt från utsatta till kritiskt hotade .De är det mest traffickade djuret i världen, jagade efter deras skalor som kan säljas på den svarta marknaden för upp till $ 3000 / kg.

Gilla oss - 100%

100%

User Rating: 4.6 ( 1 votes)

Källa
https://onekindplanet.orgwww.peta.org/www.worldwildlife.orghumanesociety.orgwww.defenders.orgaldf.orgaddjur.com
Back to top button
%d bloggare gillar detta:

AdBlock upptäckt!

Hej, läsare i Sverige. Om du använder AdLanda ofta är detta meddelande till dig. Inaktivera AdBlock (reklamblockerare) på AdLanda.